پايههاي اوليه تاسيس اين شرکت در سال 1984 از خوابگاه دانشجويي او ريخته شد، مايکل دل موسس و مديرعامل اين شرکت پستي بلندهايي مختلف کارآفريني را تجربه کرده است و ما نگاهي خواهيم داشت به برخي از ديدگاههاي کليدي او که ميتوانند درسهايي براي مديران و روساي شرکتها باشند.
و اما 8 رمز موفقيت مايل دل، ميلياردر و موسس شرکت “Dell Computers” براي کارآفرينان.

1- راهبردي باشيد
دل به مالکين کسب و کارهاي کوچک توصيه ميکند که بارها " نقطه برخورد" خود را تعيين کنند. اين گونه که از مديران بپرسيد که شرکت به چه مسير خاصي براي رسيدن به اهداف تجاري خود نياز دارد و اين که آنها شخصاً چگونه ميتوانند بيشترين تاثير را داشته باشند- چالش مهمي که شرکتها هنگام توسعه و پيشرفت با آن مواجه هستند. او ميگويد:" وقتي کارمندان کمي داشتم، هرکاري را انجام ميدادم. اما حالا که هزاران کارمند دارم، فقط تمرکزم روي راهبرد و استراتژي است."
2- خطر را با آغوش باز بپذيريد
دل در مصاحبهاش در دانشگاه پيشين خود که شرکت او را "بزرگترن استارتاپ در جهان " ميخواند، از نيت خود براي بازگرداندن " فرهنگ استارتآپ" به سازمانهايش گفت، اين گونه که با تشويق و اعلام ايدهها و راهکارهاي جديد، کسب و کار سازمانها را توسعه دهد. دل ميگويد:" مسئله اينجا است که بخواهيد خطر را در آغوش بگيريد. به استقبال خطر برويد و نترسيد. شرکتهاي بزرگ، وقتي در حال رشد و توسعه هستند، تمايلي به خطر کردن ندارند."

3- از اشتباهات درس بگيريد
دل به اين موضوع اشاره دارد که نحوه واکنش مردم به اشتباهات در واقع بخش کليدي توسعه براي يک رهبر بزرگ است. اين که بپذيرد که شرکت در زمان تصدي او دچار لحظات بحراني شده است. به عقيده دل بهترين رهبران کساني هستند که اشتباهات خود را به سرعت ارزيابي و شناسايي کرده و تلاش ميکنند تا آن خطاها را به فرصتي براي توسعه خدمات، محصولات و افراد خود تبديل نمايند.
4- با بهترين آدمها معاشرت کنيد
دل به مديران و کارآفرينان توسعه ميکند تا با بهترين آدمهاي ممکن معاشرت کنند؛ چه کارمند باشند چه سرمايهگذار، تامين کننده يا هر ارتباط کاري ديگري، اين موضوع به توسعه شرکت کمک خواهد کرد. آدمهاي باهوش سازمانها را به چالش ميکشند و آنها را مجبور ميکنند تا متفاوت فکر کنند.
در سال 2003 دل گفت:" سعي کنيد باهوشترين فرد داخل اتاق نباشيد. و اگر اين گونه است، پيشنهاد ميکنم افراد باهوشتر را دعوت کنيد يا يک اتاق متفاوت پيدا کنيد."

5- توسعه فلسفه مشتري مداري
فلسفه دل اين است " ما گوش ميکنيم و پاسخ ميدهيم...موضوع مشتري است. به همين سادگي." دل از همان روز اول، شرکتاش را بر اساس اين اصل ساخت که حق با مشتري است. او شرکت Dell Computer را در سن 19 سالگي در خوابگاه دانشجويي در دانشگاه تکزاس راهاندازي کرد. دل ميگويد تدبير و راهکارش ساده بود: قطعات را بخر، سرهم بندي کن و محصول نهايي را مستقيم به مشتري بفروش. او به شکل موثري توزيعکنندگان بزرگ را حذف کرد و توانست قيمت تمام شده را کاهش دهد. دل ادعا ميکند که شرکتش بر اساس يک مفهوم نسبتاً ساده کار ميکند. " مهمترين چيز جلب رضايت مشتريست."
6- آرام آرام پيش برويد
دل ميگويد" من از تجربياتم ياد گرفتم که يک شرکت ميتواند خيلي سريع رشد کند. بايد مراقب توسعه در کسب و کارهاي جديد باشيد، چرا که اگر خيلي سريع به چيزهاي زيادي برسيد، تجربه يا پايه و اساسي براي موفقيت نخواهيد داشت."
گفته ميشود که دو نوع کارآفرين وجود دارند. جستجوگر معامله، کسي که درگير يک جستجوي بيپايان براي معاملات و بازارهاي جديد است. و بعد هم بهينه ساز روشمند که يک ايده خوب را ميگيرد و تا جايي که ميشود روي آن کار ميکند. دل ميگويد:" من جستجوگر معامله نيستم". شايد "کيفيت" رمز موفقيت دل است.

7- ارتباط ها را پرورش دهيد
مايل دل ميگويد:" هيچ چيز مانند يک موفقيت خود ساخته نيست." بهترين فرصت براي آن که کسب و کار کوچک خود را رشد دهيد آن است که ارتباط خود را گسترش دهيد. او افزود که از برخي از شانسهاي فوقالعادهاي که در زندگي داشته لذت برده است، اما هيچ کدام از آنها بدون وجود افرادي که عقل و دانش خود را با آنها به اشتراک گذاشته، حاصل نشدهاند. موفقيت او حاصل سخت کوشي تيمش در سراسر جهان و عشق و حمايت خانواده و دوستانش بوده است.
8- بزرگ فکر کنيد
اگر نميخواهيد کسب و کار کوچک خود را به يک کسب و کار خيلي بزرگ و جهاني تبديل کنيد، اما آنچه را که ممکن است به آن برسيد را محدود نکنيد. دل کارش را 31 سال قبل از خوابگاه خود در دانشگاه تکزاس آغاز کرد و شرکت خود را به يک کسب و کار جهاني 50 ميليارد دلاري با بيش از 100 هزار کارمند تبديل کرد.
دانلود پادکست اين مطلب
شبکه